Wist je dat ?


 1. Davy Moens voor Wapper scheidsrechter was ?
 2. Cris van Alsenoy onze chauffeur naar Gits was ?
 3. onze voorzitter ook langs kwam ?
 4. er een bordje van de kiwanis naar beneden viel ?
 5. er maar 5 bocciavelden waren ?
 6. jullie coach met een scorebord zeulde en dit niet gebruikt werd ?
 7. de pa van Junior foto's trok ?  Bedankt !
 8. Bert weer veel kon 'in principe' !
 9. we na het tornooi gezellig konden vieren in het zonnetje ?
 10. de coach en het busje met Chris, Jan, Werner, Wioletta en Kim gelijktijdig in Gits arriveerden ?
 11. Ludo, Jeanne en Jan er ook bij waren ?
 12. Bert zijn ballen aan de haak hangt en met nieuwe gaat werpen ?
 13. Werner 'in principe' zijn laatste wedstrijden speelde ?  Hij gaat mee coachen !
 14. Kevin er niet was, maar wel op de hoogte wou blijven van de resultaten !
 15. Marina, onze mascotte er weer bij was ?
 16. Alle spelers een goodybag mee kregen ?
 17. de beker in Wapper zal pronken ?
Sporttak boccia van club Wapper
Contact
© Rawoe Patrick
Het Belgisch team and pair werd georganiseerd door Gidos en vond plaats in sporthal 'Ogierlande' te Gids .
Opnieuw een tornooi met hinderissen !

De datum van het tornooi veranderde.  Dit was dan een eerste probleem.  Dat weekend hadden we nl. geen bc1 ter beschikking ! Na rondvraag bleek dat er nergens bij de andere clubs een bc1 vrij was om met ons te spelen.  Gelukkig was er op de laatste bocciacommissie beslist dat er in geval van nood met 3 bc2's zou mogen gespeeld worden. We deden er al metteen beroep op om te kunnen spelen.  Spinakker bleek hetzelfde probleem te hebben.
Op dit tornooi hadden we 1 team : Werner, Wioletta en Bert en 1 gemengd bc4/bc5 pair : Kim en Junior van Mgj.
25/5/2019
Eerst hadden we geen scheidsrechter, maar gelukkig was Davy M. bereid om voor ons te scheidsrechteren...probleem opgelost !
Het tornooi bleek nu plaats te vinden in het  verkiezingsweekend.  Normaal waren 2 dagen voorzien.  Hoe moesten we dat gedaan krijgen ?  Een chauffeur vinden voor verkiezingsdag  zou niet evident zijn. Zou iedereen tijdigd op tornooi raken (eerst kiezen...dan naar Gits) ....Ik vond iemand die chauffeur wou zijn !  Met dank aan Lou voor de bereidwilligheid.  Na veel overleg en lobbywerk werd uiteindelijk toch beslist om het tornooi op 1 dag te houden.
...en als klap op de vuurpijl... de nieuwe Wapperbus bleek 1 week voor het tornooi nog geen plakken te hebben !  Opnieuw zorgen !  Na overleg met Spinakker en de Klaproos zou ik de beschikking kunnen hebben over zelfs 2 busjes.  Omdat luchtbal dichter was om de bus te halen, kozen we voor de bus van Heder.  Bedankt Ronny om dit voor ons te regelen !
En als je dan dacht dat we ons dan verder voor het tornooi zorgloos konden voor bereiden .... weer mis !  Bert bleek na gesleutel aan zijn rolstoel last van zijn rug te hebben.  Gelukkig kwam ook dit goed !  Nadat de rugleuning werd bijgeregeld, verdween ook de pijn !
Ons gemegde pair bc4/bc5 Wapper/Mgj werd gecoached door Jan van Schil, de vorige coach van boccia Wapper.  Kim, ondertussen al wat jaren ervaring op de teller, speelde samen met Junior van Mgj, een jonge enthousiaste bc5 speler .  Het was hun eerte tornooi samen.  Kim was kapitein.  Ze hadden voordien 2 keer kunnen samen trainen. 
De opdracht die ze mee kregen was vooral ervaring opdoen en genieten van samen tornooi te spelen...en dat hebben ze ook gedaan.  Er waren geen grote resultaten, maar dat was ook niet zo erg.  Beiden zijn enthousiast en willen graag volgend jaar weer samen spelen.  Ik ben er zeker van dat na langer samen kunnen trainen ze een moeilijkere tegenstander zullen worden.
De resultaten van dit pair :

 1. Pair Wapper/Mgj versus Spinakker          :   3 - 6
 2. Pair Wapper/Mgj versus Gidos Joc          :   0 - 9
 3. Pair Wapper/Mgj versus Gidos Togheter :   3 - 6
Ze kregen een herinneringsbeker mee voor hun deelname !
Team Wapper : Werner, Bert en Wioletta speelden 3 wedstrijden.  Werner had aangekondigd dat hij ging stoppen met boccia spelen.  Hij wordt volgend jaar co-trainer.  Voor zijn laatste tornooi mocht Werner weer kapitein zijn.  Werner was het duidelijk nog niet verleerd. Hij nam de juiste beslissingen, leidde zijn team met inzicht en humor, wierp knappe ... en minder knappe ballen.  Het was fijn om Werner zo nog eens in actie te zien !
Wioletta stond in de middelste positie opgesteld.  Ze was onze virtuele bc 1.  Ze was goed mee op het spel betrokken, gaf info over wat ze kon waar nodig en wierp toch ook  enkele goede ballen.  Ondanks dat we eigenlijk 1 verkeerde bal mee hadden tussen haar rode viel ook dat nog goed mee.
Bert was ditmaal geen kapitein.  Hij gaf dit met plezier af om Werner nog eens te laten schitteren op zijn laatste tornooi.  Ook was het zijn voornemen om Werner's laatste tornooi in schoonheid te laten eindigen.  Hij wou niet minder dan de Belgische tittel aan Werner opdragen...een mooi eerbetoon van vriend tot vriend !
Bert's samenwerking met de kapitein was dan ook zoals het hoorde ! ... op tijd zijn gedacht zeggen, de verleiding weerstaan om het kapiteinschap informeel over te nemen.  Bert zijn werpen zat op een goed peil.  Hij hielp zeker verwezelijken waar we voor kwamen.  Merkwaardig genoeg werden zijn beste ballen geworpen in de ene wedstrijd die we verloren.
team Wapper versus Spinakker

 1. end 1 : 1 - 0 voor Spinakker
 2. end 2 : 3 - 0 voor Wapper
 3. end 3 : 3 - 0 voor Wapper
 4. end 4 : 1 - 0 voor Spinakker
 5. end 5 : 0 - 1 voor Wapper
 6. end 6 : 0 - 1 voor Wapper
In deze wedstrijd stond team Wapper meteen scherp. Er werd goed verdedigd, Spinakker kreeg weinig ruimte en Wapper pakte punten waar het kon.  Vooraf werd zelfs een beetje aan psychologisch oorlogsvoering gedaan ! Een verdiende gewonnen Wedstrijd tegen een moeilijk team.
Team Wapper versus Gidos Eagles

 1. end 1 : 2 - 0 voor Gidos
 2. end 2 : 0 - 2 voor Wapper
 3. end 3 : 1 - 0 voor Gidos
 4. end 4 : 1 - 0 voor Gidos
 5. end 5 : 0 - 1 voor Wapper
 6. end 6 : 0 - 1 voor Wapper

de tiebreak werd gewonnen door Wapper !
Een toch eerder moeizame wedstrijd die heel wat minder vlot verliep als de vorige.  Er was iets minder scherpte en er waren meer mislukte worpen. Wapper slaagde er wel in om telkens vanuit achterstand terug te komen.  Er werd voorzichter gespeeld.  Niet voor elk punt waar risico aan zat werd gespeeld. Door deze voorzichtige aanpak kwam de tiebreak er, die in ons voordeel keerde.  Wapper won ook zijn 2de wedstrijd !


Team Wapper versus Gidos Army

 1. end 1 : 0 - 2 voor Gidos
 2. end 2 : 1 - 1 elk 1 punt
 3. end 3 : 2 - 0 voor Wapper
 4. end 4 : 1 - 0 voor Wapper
 5. end 5 : 0 - 2 voor Gidos
 6. end 6 : 0 - 1 voor Gidos

Wapper verloor deze wedstrijd
Het niveau van onze eerste wedstrijd haalde we niet meer.  Er werd wel terug beter gespeeld. Bert liet hier wel zijn beste worpen zien.  Ook hier vertrokken we vanuit achterstand, speelden in het 2de end elk 1 punt (dankzij een welgemikte strafbalworp van Bert), scoorden in het 3de end op verre afstand (we lieten hier wel extra punten liggen) en raakten nadien weer op een achterstand die we niet meer konden rechttrekken.  Een 2de keer ver spelen gaf niet meer het verhoopte resultaat !  De laatste 2 ends waren we ook minder scherp.
...en toch ....  Gidos Army was uitgeschakeld met maar 1 gewonnen wedstrijd.  Ook Gidos Eagles had maar 1 wedstrijd gewonnen.  Wapper en Spinakker hadden beiden 2 wedstrijden gewonnen en waren elkaars concurenten om de tittel.  Omdat degene die het onderlinge duel in een dergelijk geval wint de winnaar wordt, werd Wapper Belgisch kampioen !  We hadden immers team Spinakker verslagen.  Een deugddoende tittel en veel zin om verder te doen !