Het boccia Wapper open is een bocciatornooi dat openstaat voor alle leden van Wapper.  Er wordt gespeeld in team (d.w.z. minimaal 3 en maximaal 4 leden per team). Zowel anders-validen als validen mogen meedoen in alle mogelijke combinaties. Het is de bedoeling dat alle leden van Wapper, door middel van dit tornooi, de kans hebben elkaar en de sport boccia beter te leren kennen in een onspannen, gemoedelijke sfeer.

Om elkaar  beter te leren kennen, stellen we zelf de teams samen. Het is een mix uit de verschillende sporttakken. Zo zijn er  meer contacten  met de atlethen van andere sporttakken.
Wist-je-dat....

 1. Yani en Linda  deze keer net voor de coach toe kwamen ?
 2. Phillip en zijn vrouw onze maaltijd nog eens kwamen verzorgen ?  Bedankt !
 3. Kevin dit keer niet mee deed, maar in de namiddag toch nog langs kwam met Karin om te kijken ?
 4. ook onze voorzitter langs kwam en zag dat het goed was ?
 5. Bert zijn pa en diens vrouw en een jonge dame ook nog even langs kwamen ?
 6. dit het kleinste boccia Wapper ooit was ?
 7. Ronny en Paula wat vroeger door moesten, maar dat we daarvoor toch tijdig klaar waren ?
 8. de winnaars een schoppingbon kregen van Wijnegem shoppingcentrum ?
 9. de scoreborden reeds werden opgeladen voor het Memorial Kenneth Verwimp ?
 10. Het winnende pair ongeslagen bleef ?
 11. de coach mee deed en in supervorm was ? Zelfs Bert had eerder op trainingen al serieus af gezien !
 12. er dit maal niet vergeten werd dat de chauffage moest worden opgezet ?
 13. de hond van Karin en Kevin iedereen besprong als hij de kans kreeg ?
 14. er vrijwel geen deelnemers waren van de andere sporttakken ?  Gelukkig deden er nog 4 leden mee van de raad van bestuur...anders was het een boccia-onderonsje geweest !
 15. Lou echt uitbundig in het spel kan opgaan ?
 16. nog steeds de olympische gedachte geld : 'meedoen is belangrijker dan winnen!' Het hoorddoel was een leuke, sportieve dag ... waar sporttakken nader tot elkaar konden komen !  Helaas lukte dat laatste niet zo goed bij afwezigheid van andere sporttakken ! Jammer !

© Rawoe Patrick
Button Shop Menu
Sporttak boccia van club Wapper
Contact
12/1/2019
Om 9 uur stipt gingen de deuren open van Wapper. Bijna alle bocciaspelers waren er dan al !  De 4 deelnemers van de raad van bestuur waaiden om 9u30 binnen.  Ik had laten weten dat dat het uiterste moment van binnenkomen was ! ... Maar eentje onbrak er nog !
Werner kreeg telefoon van Wioletta ! Haar  buschauffeur was wel ergens aan fort 2, maar vond verder de weg niet.  Ondanks de instructies van Werner besloot die chauffeur rechtsomkeer te maken.  Dit was niet zo fijn ! Na aandringen werd Wioletta aan de shopping van Wijnegem afgezet.  Ronny spurte ter hulp om ze daar op te pikken.  Tijd om nog wat te shoppen heeft ze niet gehad !
Door dit voorval startten we wat later dan voorzien, maar dat was niet erg.  Er waren helaas dit jaar nog minder inschrijvingen dan vorig jaar. Daardoor hadden we veel tijd over. We hebben er de dag niet door laten verpesten.  Het werd weer een amusante, gemoedelijke dag !
De grootste vertegenwoordiging was sporttak boccia : Yani en Linda, Werner, Marina en Patrick, Bert en Wioletta. Het geheel werd aangevuld door 4 leden van de raad van bestuur : Lou, Ronny, Paula en Danny.  Teams vormen was niet mogelijk (we zouden dan te weinig wedstrijden hebben), maar pairs wel.  Zo werd het 1 poule van 5 pairs.  Iedereen zou dus 4 wedstrijden spelen.
Hier de pairssamenstelling en de plaats hoe ze eindigden !

 1. Werner - Patrick (4 gewonnen wedstrijden)
 2. Yani+Linda - Paula (3 gewonnen wedstrijden)
 3. Wioletta - Danny (2 gewonnen wedstrijden)
 4. Bert - Ronny ( 1 gewonnen wedstrijd)
 5. Marina - Lou (geen wedstrijden gewonnen maar veel plezier !)
Hieronder een sfeerimpressie van de dag !